Humanitarna akcija Bošnjaka Prizrena: Arhim Ajazi se polio hladnom vodom i izazvao Merdžana Osmanija i Anela Avdiju (FOTO/VIDEO)

Izazov se sastoji u tome da oni koji se poliju hladnom vodom imaju pravo da pozovu dvije osobe da u naredna 24 časa učine isto, ili doniraju novac, ili oboje.

I redakcija portala Bošnjak-Ks zajedno sa direktorom direktorijata za kulturu, omladinu i sport, dr Arhimom Ajazijem pokrenula je humanitarnu akciju polivanja hladnom  vodom.

Za razliku od svjetskog trenda gdje se novac prikuplja za borbu protiv Lu Gerigove bolesti, mi smo odlučili da svi naši učesnici doniraju novac u humanitarne svrhe u našoj bošnjačkoj zajednici. Kampanja će trajati do 4. septembra, 2014. godine kada će se okupiti svi učesnici koji su učestvovali u ovu humanitarnu akciju i zajedno odluče kome će se sakupljeni novac dodjeliti. 

Po mišljenju organizatora novac će biti uručen nekoj porodici koja je u teškom materijalnom stanju, nekoj bolesnoj osobi kojoj je potreban novac za lijećenje ili nekoj samohranoj majci, dakle sve zavisi od odluke svih učesnika.

Prvi koji se polio hladnom vodom je i jedan od organizatora ove akcije, dr Arhim Ajazi, direktor direktorijata za kulturu, omladinu i sport u opštini Prizren.

Ajazi se u svom rodnom Grnčaru polio hladnom vodom, a zatim je izazvao Merdžana Osmanija iz Gornjeg Ljubinja, odbornika u skupštini grada Prizrena i Anela ef. Avdiju, imama u selu Grnčare.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana