Iker Casillas: 600. zvanična utakmica u dresu Reala

Veliki jubilej kapiten Madriđana će proslaviti u dvoboju protiv Atletic Bilbaa, u zaostalom 1. kolu španskog prvenstva.

Casillas je trenutno na šestom mjestu svih vremena po broju nastupa u Realovom dresu, ali i to će se vrlo brzo promijeniti. Samo jednu utakmicu više za Real je odigrao Fernando Hierro (601), a dvije Francisco Gento (602).

Jedan od najboljih svetskih golmana uskoro bi trebalo da izbije na četvrto mjesto, a tada će ispred njega ostati još samo Carlos Santillana (645), Manolo Sanchiz (709) i Raul Gonzalez (741).

S obzirom da će Casillas u maju napuniti tek 31. godinu, za očekivati je da će još nekoliko godina čuvati gol španskog i evropskog nogometnog giganta, što znači da će biti u prilici da postane i apsolutni rekorder po broju nastupa.

Casillas je do sada za Real odigrao 438 utakmica u Primeri, 118 u Ligi prvaka, 27 u Kupa Kralja, devet u španskom Superkupu, tri na Svjetskom klupskom prvenstvu, te po dvije u Interkontinentalnom kupu i Superkupu Evrope. Najviše službenih utakmica, njih 55, odigrao je u sezoni 2002/2003.

U španskoj reprezentaciji već je stigao do statusa igrača sa najviše nastupa. Za “crvenu furiju” odigrao je 127 utakmica i osvojio titule evropskog i svjetskog prvaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.