Impresionirao doktore: Džeko obradovao 16-godišnjeg Anera poklonima

Edin Džeko dobio je velike pohvale doktora jedne bolnice u Manchesteru nakon što je došao da pomogne bolesnom 16-godišnjem dječaku Aneru Zeliću, koji je doputovao u Manchester na operaciju zbog problema sa crijevima.

Kada je dobio poziv da posjeti dječaka, Džeko je tada bio u gradu i odmah je kupio poklone za 16-godišnjeg Amera, piše Daily Mail. Jedan od poklona bio je PlayStation Portable.

Aner je u bolnicu došao sa problemima crijeva i operisan je kako bi ponovo mogao jesti bez problema i vratiti svoju težinu. Da sve to prebrodi pomogao mu je sunarodnjak i superzvijezda, Džeko.

“Kada je Aner došao bio je prestrašen. Nije mogao govoriti niti riječi engleskog i morali smo mu objasniti da postiji 50% šanse da operacija uspije. Mislio sam da bi bilo dobro da dođe neko iz Bosne da ga vidi. Vidio sam da je tu Džeko i pokušao sam se dogovoriti s njim da dođe”, rekao je hirurg David van Dellen, dodavši:

“On je bio izuzetan. Bio je veoma šutljiv o publicitetu i želio je samo najbolje za dječaka. Imresioniran sam s njim. On je artikuliran i elokventan. Želio je biti siguran da će s Anerom biti sve u redu prije nego se vrati u Bosnu. Džeko je napravio mnogo”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.