Istopite stomačić i učvrstite trbušnjake dok sjedite

Ako upravo sada sjedite na stolici, obratite pažnju kako ste se postavili. Vrlo je moguće da ste nagnuti naprijed tako da leđa, umjesto trbušnih mišića obavljaju sav rad. Zbog toga je potrebno da odmah počnete s vježbama koje aktiviraju središnje mišiće stomaka.

Vježbe za učvršćivanje trbušnih mišića koje možete da radite i dok surfate internetom ili se dopisujete na Facebooku:

Saginjanje na stolici

Dok sjedite na stolici, sa stopalima na podu, polako se rukama spuštajte niz noge i dodirnite gležnjeve, zatim se lagano vratite nazad.

Okretanje pod teretom

Uzmite mali svežanj knjiga (oko 1,5 do 2 kilograma) i držite ih iznad sebe s obje ruke dok sjedite na stolici. Laktovi neka budu u istoj liniji s ramenima. Okrenite se desno, pogledajte preko desnog ramena, vratite se u sredinu. Ponovite na lijevoj strani. Dok se okrećete obratite pažnju koji su mišići aktivni, jer napetost treba da se osjeća u središnjem dijelu stomaka.

Podizanje koljena

Postavite stopala ravno na pod, savijte laktove i isprepletite prste ruku. Držite dlanove 50 cm ispred stomaka. Podignite lijevo koljeno koliko god možete, pa ga polako spustite. Ponovite s drugom nogom.

Čvrsto stiskanje

Dok sjedite, stisnite noge jednu uz drugu, kao da pokušavate da držite tenisku lopticu među butinama. Sve vrijeme zatežite trbušne mišiće. Ovo možete da izvodite na poslu, u automobilu ili restoranu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.