Iz Applea stiže MacBooz Applea stiže MacBook Air po cijeni od 799

Citirajući neimenovani izvor blizak Appleovim dobavljačima, internet-stranicia Digitimes.com piše da će kompanija uvesti MacBook Air po cijeni od 799 dolara u trećem kvartalu ove godine.

Ukoliko su glasine tačne, MacBook Air bi se na policama mogao naći po povoljnijoj cijeni u odnosu na druge modele, uključujući najnoviji 11-inčni MacBook Air sa 64GB (999 dolara), 11-inčnu verziju sa 128GB (1.199) i 13-inčni model sa 128GB (1.299 dolara). U ponudi je i verzija sa 256GB koja košta 1.599 dolara.

Prodaja jeftinijeg MacBooka bi mogla ugroziti prodaju ultrabookova. To su ultratanki laptopi čija je “debljina” svega 0,8 inča. Postali su interesantni jer su lako prenosivi i odlična su alternativa za kompjutere. Međutim, prodaja ultrabookova ne ide kako je planirano, jer se korisnici više okreću ka tablet kompjuterima.

Međutim, Dellov XP13 ultrabook, koji košta 999 dolara, je premašio očekivanja nakon početka prodaje u februaru. Model XPS 13, koji ima 13-inčni ekran u kompaktnom 12-inčnom ramu i težak je 3,77 kg, ima operativni sistem Windows 7. Opremljen je i Core i3 procesorima, ali može biti nadograđen Core i7 procesorima.

U međuvremenu, neki vjeruju da ultrabookovi neće imati uspješnu prodaju sve do predstavljanja Windowsa 8.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.