Izbo prijatelja nakon svađe

mostarEsad Faladžić (47) iz Mostara uhapšen je zbog pokušaja ubistva sugrađanina Mehmeda Novakovića (55) u subotu naveče u mostarskom kampusu Univerziteta “Džemal Bijedić” ispred kolektivnog centra.

Kako mediji saznaju da je Faladžić nožem tri puta ubo Novakovića u grudni koš.

Novaković je nakon teškog ranjavanja prevezen u Regionalni medicinski centar “Dr. Safet Mujić” gdje je zadržan na liječenju.

Policija je u Mostaru u subotu oko 23 časa primila dojavu da je u kolektivnom centru u kampusu Univerziteta “Džemal Bijedić” izbila svađa i tuča između dvije osobe te da je jedna teže povrijeđena i da krvari.

Očevici i stanari iz kolektivnog centra ispričali su da su Faladžić i Novaković dobri prijatelji te da ne znaju šta je moglo navesti osumnjičenog da tri puta izbode Novakovića.

“Sjedjeli su normalno, kao i svako drugo veče i pričali. Odjednom su bili na zemlji i hrvali se. Zatim je Novaković zajaukao i vidjelo se da krvari”, ispričao je očevidac koji je želio ostati anoniman.

Motiv koji je doveo do obračuna između dvojice prijatelja trebalo bi da utvrditi istraga koju u saradnji sa Tužilaštvom sprovodi PU Mostar.

Faladžić je nakon hapšenja sproveden na kriminalističku obradu, a trebalo bi bude upućen i na saslušanje kod dežurnog tužioca koji će odlučiti o tome da li će biti zatraženo pritvaranje osumnjičenog ili će biti pušten da se brani sa slobode.

Na mjestu obračuna u kampusu i juče su bili vidljivi tragovi krvi u dužini od nekoliko desetina metara, te prazne pivske flaše.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.