Jahjaga napustila Savjet

Praktično sat i po pošto je i zvanično formirala Nacionalni savijet protiv korupcije, Jahjaga se povukla sa čelne pozicije u toj borbi a na direktno pitanje o istrazi bogaćenja ministara premijera odgovorila je da j to posao sudstva i tužilaštva.

“Pitanje je upućeno na pogrešnu adresu, vi znate da su tužilaštva, sudovi i istražni organi sasvim nezavisni u svom radu’, izjavila je Jahjaga novinarima, a prenio prištinski dnevnik Koha Ditore.

Ona je dodala da je i ranije izjavljivala da niko nije iznad zakona, ali da postoji još jedno zlatno pravilo koje je iznad svijega, a to je da niko ne može biti proglašen krivim dok se to ne dokaže činjenicama.

Nacionalni savijet protiv korupcije konstituisan je juče, toj sednici prisustvovali su i predsjednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići i premijer Hašim Tači, a Jahjaga je, između ostalog, rekla da je upravo njihovo prisustvo dokaz da postoji institucionalno jedinstvo u borbi protiv korupcije.

Odlučni smo da svi zajedno, u okviru naših ustavnih i zakonskih nadležnosti onemogučimo korupciju, zlo koje preti da zahvati sve segmente društva i da dovede u opasnost put ka evropskim integracijama, rekla je juče Jahjaga.

Savijet je formiran na njenu inicijativu, predsjednica je sama stala na čelu tog tijela, da bi se dan nakon konstituisanja povukla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.