Jedanaestogodišnjak jede pet puta dnevno: Mnogi su se rasplakali kad su otkrili razlog

Dječak (11) iz Kine na društvenim mrežama proglašen je herojem nakon što je na sebe preuzeo misiju spašavanja očevog života tako da jede što više može.

Prije sedam godina njegovom ocu je dijagnosticirana leukemija. Nakon što se njegovo zdravlje drastično pogoršalo, ljekari su mu rekli da je jedina opcija transplantacija koštane srži.

Nakon testiranja članova potencijalne za potencijalne donore, otkrili su kako je jedina opcija Zikuan, koji je u to doba imao 10 godina. Uprkos svojim godinama, Zikuan je htio otići pod nož da bi spasio ocu život.

No problem je bio što je imao samo 30 kilograma i ljekari su njegovoj porodici rekli kako ga neće operirati ne dobije li barem još 15 kilograma. U martu ove godine dječak je počeo jesti što je više masne hrane moguće.

– Ljekari su rekli da moram imati barem 45 kg da bih mogao donirati svoju koštanu srž. Idealna težina je 50 kg. Čak i ako boli, još ću jesti. Naša porodica ne bi mogla podnijeti gubitak mog oca – rekao je mladi Lu Zikuan kineskim novinarima.

Dječak otad jede pet puta dnevno, a obroci mu se uglavnom sastoji od masnog mesa i riže. Dnevni trošak hrane opteretio je porodicu koja se već mučila s pokrivanjem troškova liječenja pa je zbog toga dječakova škola organizirala događaj za prikupljanje sredstava kako bi pomogla porodici u ovom teškom trenutku.

Zikuan je najstariji od troje djece i došao je do gotovo 45 kilograma, no planira i dalje jesti, s obzirom na to da su mu ljekari rekli kako je bolje da je deblji.

Neka djeca u školi počela su ga zvati pangzi (debeljko) kad je počeo dobivati na težini, no prestali su kad su saznali za njegovu motivaciju, prenosi “Oddity Central”. No dječaku zaista ne smetaju nadimci, jedino što mu je bitno je spasiti očev život.

Priča dječaka postala je viralna. Mnogi su priznali kako su se rasplakali, a dječaka nazivaju herojem te nude porodici finansijsku pomoć.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana