Jednostavan trik uz koji ćete znatno UŠTEDJETI NA GRIJANJU: Potrebna vam je samo jedna JEFTINA STVAR, računi će se prepoloviti

Kako ne biste koristili grijalice da dodatno ugrijete stan donosimo vam trik koji će podići temperaturu u vašem domu za nekoliko stepeni. Uz minimalne izdatke vaša kuća će biti toplija bez uvećanih računa za struju zbog dodatnog zagrijavanja.

Toplota se najčešće gubi kroz neadekvatna vrata i prozore što možete provjeriti laganim testom. Prvo otvorite vrata ili prozor i na okvir stavite list papira pa zatvorite. Test je vrlo jednostavan. Ako papir možete lako izvući znači da na prozorima ili vratima gubite energiju.

Najjeftinija opcija u tom slučaju je zatvaranje dijelova kroz koji ulazi hladnoća. Za to vam je potrebna obična gumena traka koja se nabavlja vrlo povoljno.

Takođe, iza radijatora koji vam se nalaze tik ispod prozora stavite reflektirajuću foliju. Za tu svrhu možete kupiti i foliju za zaštitu šoferšajbne automobila. Time ćete postići da će prolaz topline biti usmjeren na prostor, a ne na prozor, piše N1.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.