Jednostavno do vitke linije: Pet namirnica koje olakšavaju mršavljenje

Ako vas muči koji kilogram viška ishranu biste trebali obogatiti namirnicama koje će olakšati mršanje.

Jabuka

Jabuke su odličan izbor za sve koji žele istopiti kilograme. Imaju malo masnoća i kalorija, ali su zato bogate antioksidansima, vitaminima i vlaknima. Najbolje je da ih dobro operete i jedete neoguljene.

Jaja

Dobar dan započinje dobrim doručkom. Skuhana jaja potpun su obrok koji sadrži proteine, masti i ugljikohidrate. Zasitit će vas i obezbijediti vam dovoljno energije za uspješan početak dana.

Jogurt

Jogurt je izuzetno zdrava namirnica. Ima malo kalorija, ali je zato bogat kalcijem i mliječnim proteinima. Ako se trudite da jedete zdravije i manje, jogurt je odličan izbor za užinu. Zasitit će vas, a neće naštetiti vašoj figuri.

Kupus

Kupus je zdrava namirnica koja sadži malo kalorija. Bogat je vitaminom C, a možete ga jesti svježeg ili obarenog. Mnogima je omiljena kupus salata, a upravo ona je odličan prilog niskokaloričnim jelima.

Voda

Pravilna hidratacija iznimno je važna za zdravlje. Dnevno je potrebno popiti do osam čaša vode. Čaša vode prije obroka pomoći će vam i da se brže zasitite. Osim toga, kad ne pijete dovoljno tečnosti tijelo lako žeđ može zamijeniti za glad, zbog čega ćete jesti više nego što treba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.