Jelena Jakovljević: Nekad mis, sada šeikova supruga (FOTO)


Rođena je 16. maja 1979. godine u mjestu Žablju pored Novog Sada. Godine 1997. ova ljepotica je bila među prvih 10 finalistkinja na poznatom takmičenju za Elite Model Look.

Poslije godinu dana pobjeđuje na takmičenju za Miss tinejdžera. Kada je napustila agenciju koja joj je pomogla da postane slavna, Jelena počinje saradnju sa agencijama kao što su „Fashion model“, „Names“, „Woman“ i drugim agencijama širom svijeta.

Snimila je mnogo editorijala za poznate muške časopise, a poslije četiri godine veze udala se sa biznismena čije se bogatstvo procjenjuje na dvije milijarde dolara. Said Bin Drai, bogati nasljednik Jelenu je upoznao 2003. godine. Vjenčali su se po arapskim običajima u Dubaiju na svadbi sa oko 300 uzvanica.

Ubrzo poslije vjenčanja su dobili kćerku Asju i sina Hilala, a onda i najmlađe dijete, još jednog sina Hamdana. Koliko je Jelena sposobna poslovna žena svjedoči i nagrada koja je po prvi puta uručena strankinji za poslovnu ženu godine. Danas je Jelena vlasnica lanca kozmetičkih centara „Vanila i čokolada“, jednog ekskluzivnog butika hrane i zdravstvene klinike.

Kako kaže, govori arapski ali najviše priča na engleskom jer ga i lokalno stanovništvo koristi. Nada se da će i njena djeca govoriti i arapski i srpski – baš kao i njihovi roditelji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.