Jovanović: “Nova politika prema regionu, idem u Zagreb, pa u Sarajevo”

Preme njegovim riječima, nezaobilazni element transformacije Srbije je drugačiji odnos prema zemljama regiona. prenosi Onasa.

“Iz Podgorice idem u Zagreb, pa onda u Sarajevo, kako bih pronašao novi prostor za afirmisanje onog odnosa na koji mislim da svi mi imamo pravo. Previše je frustracija i zavisti u dnevnoj politici i planovima koji su obilježili vrijeme za nama u odnosu Beograda prema Crnoj Gori ili svim drugim republikama bivše Jugoslavije”, izjavio je Jovanović.

On je ocijenio da politički, ekonomski, kulturni, ljudski interesi nalažu potpuno drugačiju orijentaciju Srbije, a da su sastanci prilika da se zajednički prepoznaju interesi u napretku svake zemlje.

“Znam da svako ima svoje brige i probleme i ne mislim da Crnu Goru koristim i zloupotrebljavam, ali mi je važno da ljudi u Srbiji vide da mi razgovaramo na drugačiji način sa liderima u regionu, važno mi je da se ne kvare veze koje su uspostavljene uprkos tom otrovu kojih je naša prošlost bila puna”, rekao je Jovanović.

U saopštenju se navodi da lider DPS Milo Đukanović u Liberalno demokratskoj partiji vidi ozbiljnog partnera u izgradnji stabilnijeg i uspješnijeg regiona.

“Danas sa zadovoljstvom mogu da kažem da LDP jeste jedna važna politička karika u evropskoj arhitekturi na zapadnom Balkanu”, rekao je Đuknović poslije sastanka sa Jovanovićem.

On je, kako se navodi, kao politički prijatelj, LDP poželio uspjeh na izborima.

 Svaki rezultat koji ta partija ostvari će biti novo ohrabrenje za evropsku misao u Srbiji, a za nas je vrlo važno da Srbija nastavi što stabilnije i dinamičnije ka evropskim i evroatlanskim ciljevima jer smo onda sigurni da će region biti stabilan, da ćemo dobro sarađivati i kontinuirano ići ka novom kvalitetu života za svakog građanina u našem regionu, rekao je Đukanović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.