Kako da se riješite podočnjaka?

Ukoliko ne preduzmemo korake da ih se riješimo, podočnjaci mogu učiniti da izgledamo starije, umornije i malo uznemireno. Evo nekih od načina kako se izboriti sa podočnjacima.

1. San

Jedan od načina da se riješite podočnjaka je san, odnosno da se dobro naspavate. Ukoliko se svaku noć trudite da sastavite sedam ili osam sati sna, posljedice se mogu vidjeti na vašem licu. Najčešči uzrok podočnjaka je nedostatak sna, a pravi način da ih se riješite je da se dobro naspavate.

2. Alergije

Podočnjaci su često posljedica alergija, kojih možda niste ni svjesni. Ukoliko imate podočnjake bez obzira na to koliko spavate, možda bi trebalo da odete kod ljekara i ispitate moguće alergije.

3. Loše navike

Nikotin i razne komponente u alkoholu mogu biti uzroci podočnjaka. Kada ih konzumirate često i u velikim količinama, ove hemikalije sprečavaju srčane funkcije i smanjuju protok kiseonika do kože. Kao rezultat javljaju se razni problemi kože među kojima su i podočnjaci.

4. Hidratacija

Odgovarajuća hidratacija je jedan od načina da se riješite podočnjaka. Dehidratacija se manifestuje u vidu podočnjaka. Vodite računa da pijete dosta vode- eksperti preporučuju oko osam čaša dnevno- kako bi vam ten i koža bili ujednačeni i zdravi.

5. Povrće

Podočnjaci mogu biti znak nedostatka hranljivih materija. To znači da treba da jedete više zeleniša, odnosno povrća. To uključuje brokoli, kupus i spanać.

6. Kreme

Postoje stotine različitih krema namijenjenih upravo borbi protiv podočnjaka. Pronađite neku kvalitetnu kremu koja vam odgovara i vodite račina da je dobro nanesete.

7. Šminka

Odgovarajuća šminka je savršen način da se brzo i jednostavno riješite podočnjaka, odnosno da ih sakrijete. Izaberite korektor koji odgovara boji vaše kože i podočnjaci će nestati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.