KAKO DA UKLONITE HRĐU SA ČESME? Upotrebite jeftin proizvod koji imate u frižideru i biće kao nove

Hrđa na vodovodnim cijevima ne samo da ih oštećuje, već i kvari izgled enterijera. Najbolje je da je uklonite čim primetite da se pojavljuje. U prodavnicama možete da kupite razna sredstva za čišćenje cijevi i uklanjanje ove dosadne pojave, ali su često veoma skupi, a ponekad uopšte ne djeluju, piše Lepa i Srećna.

 

Umjesto toga, isprobajte mnogo jeftiniji proizvod koji sigurno imate kod kuće – kečap. On sadrži sirćetnu kiselinu koja može da neutrališe rđu, odnosno da je u potpunosti rastvori.

 

Jednostavno nanesite debel sloj kečapa na područja pokrivena rđom i sačekajte dva sata. Ako je rđa dugo tu i ima je mnogo, ponovite postupak i ostavite kečap još sat vremena. Smotajte aluminijumsku foliju u oblik lopte i njime trljajte zarđale cijevi. Sve isperite vodom i vidjećete sjajne rezultate.

 

Ako želite da postignete dodatni sjaj, napravite pastu od sode bikarbone i vode. Nanesite je na cijevi i obrišite nakon sat vremena. U kombinaciji sa prethodnim “jestivim” trikom, vaše cijevi će dobiti sjaj i izgledati kako nove.

preuzeto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.