Kako očistiti bijele patike da izgledaju kao nove: Potrebna su samo 3 sastojka koja već imate u domu

Pravi je izazov održavati bijele patike čistim.

 
 

Ogrebotine, mrlje od trave i prašina samo su neki od potencijalnih problema za vašu bijelu obuću.

 

Ipak, postoji tajna kako da ih očistite i da one ponovo zablistaju. Što je najbolje ne preskupim sredstvima iz radnje, već onim što imate kod kuće.

 

Iako mnogima prva stvar koja padne na pamet jeste da ubace svoje platnene bijele patike u mašinu i pokrenu program, bolje nemojte. To može uzrokovati oštećenje patika, dovodeći do njihovog habanja ili odvajanja đona od gornjeg dijela. Umjesto toga, pratite ovaj jednostavan tretman da biste očistili svoje bijele patike.

Soda bikarbona, pasta za zube i deterdžent za pranje sudova su odlično sredstvo za čišćenje bijelih patika. A sigurni smo da ih ima svaki dom.

Dakle, sastojci su sljedeći:

-soda bikarbona
-tečnost za pranje sudova
-pasta za zube

A postupak je krajnje jednostavan: Pomiješajte dvije kašike sode bikarbone sa jednakim dijelovima deterdženta za posuđe i jednom kašikom paste za zube.

Zatim, pastu treba nanijeti četkom na patike i ostaviti 10 minuta.

Uzmite staru četkicu za zube i zatim dobro istrljajte po svim dijelovima patike, posebno zadržavajući se na đonu i više zaprljanim dijelovima. Zatim pamučnom krpom ili ubrusom obrišite ostatke sredstva, i vaše bijele patike će ponovo izgledati kao da ste ih tek kupili.

preuzeto

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.