Kako se otarasiti Google+ naloga?

Facebook, Twitter, Pintrest, Instagram i sve ostale društvene mreže privukle su milione korisnika. Međutim nakon što početni zanos nestane, korisnici dolaze do zaključka kako je sve teže pratiti šta se događa na različitim društvenim mrežama.

Facebook i Twitter i dalje su najpopularniji, a Google+ sve više zaostaje.

Google je svojom varijantom društvene mreže pokušao da se suprotstavi Facebooku, ali mu je od samog početka nešto nedostajalo.

Korisnici koji su ga koristili u pravilu se nisu odrekli svojih profila na drugim društvenim mrežama.

Međutim, korisnici koji žele da napuste Google+ ne moraju da se boje da će time izgubiti mogućnost korišćenja Googleovih usluga poput Gmaila.

TechHive piše kako sam postupak i nije toliko komplikovan kao što to korisnici obično misle.

Potrebno je ulogovati se u plus.google.com sa korisničkim imenom i lozinkom za Google. U gornjem desnom uglu kliknite na svoju profilnu fotografiju i iz menija odaberite “Account”.

Spustite se na dno stranice i pronađite opciju “Account Management”. Ponudiće vam se dvije opcije – “Delete profile and remove related Google+ features” i “Close account and delete all services and information associated with it”.

Prva opcija koristi se za odlazak s mreže Google+, a drugu odabirate ako želite u potpunosti da obrišete sve svoje račune na Googleu.

Odaberite “Delete profile” i odaberite želite li da obrišete sadržaj koji ste objavili na mreži Google+, ali i da zadržite svoj profil ili želite u potpunosti da obrišaete svoj profil Google+.

Imajte na umu da ćete, ako obrišete profil u potpunosti, možda biti zakinuti za neke usluge koje koriste Google+.

Ako je to ono što želite da uradite, odaberite “Delete your entire Google profile”, označite da svjesno brišete svoj profil i da shvatate kako više nećete moći da ga povratite ina kraju kliknite na “Remove selected services”.

Cio proces može da potraje i nekoliko dana ako ste bili veoma aktivni na mreži Google+, odnosno nekoliko sekundi ako ga niste koristili.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.