Kapelo razočaran Ronaldom: Tri godine nikoga nije predriblao

Legendarni trener Juventusa Fabio Kapelo (Capello) nije krio razočarenje ponašanjem prve zvijezde tima Kristijna Ronalda (Cristiano) koji je, nakon što ga je trener Mauricio Sari (Maurizio Sarri) zamijenio, napustio stadion prije kraja derbija protiv Milana.

Sari je u derbiju protiv Milana u 55. minutu izveo Ronalda iz igre, što je bio potez koji je “Staroj dami” donio tri boda. Umjesto Portugalca ušao je Paulo Dibala (Dybala) i postigao je jedini pogodak na meču.

Poslije utakmice Ronaldo je bio u centru pažnje zbog reakcije nakon što je četvrti arbitar podigao tablu na kojoj je pisalo da on izlazi iz igre. Ronaldo je razočaran i ljut otišao pravo u svlačionicu. Prije kraja utakmice napustio je stadion, a situaciju oko Ronalda komentirao je i čuveni Fabio Kapelo.

– To što nije sjedio na klupi i što je rekao ružne riječi Sariju nije lijepa slika. Ronaldo mora da bude prvaka čak i kada mu ne ide, i kada ga trener zamijeni – rekao je Kapelo.

Potom je žestoko kritizirao Portugalca.

– Istina je da Ronaldo nije nikoga predriblao tri godine. Sjećam se vremena kada je ostavljao protivnike iza sebe. Sada se to ne dešava, a Daglas Kosta (Douglas Costa) i Dibala to rade. Da sam Sari, prišao bih mu u svlačionicu i objasnio mu da mora da pokaže poštovanje prema svojim saigračima, i da ako sam ga izveo zato što želim da pobijedim utakmicu – dodao je bivši trener Juventusa.

Ronaldo je ove sezone odigrao 14 utakmica za Juventus i postigao je šest golova, uz dvije asistencije.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana