Kidnapovane djevojčice preživjele dvije sedmice u šumi i tri dana bez hrane i vode (VIDEO)

djevojcicekidnapovane 6

Dvanaestogodišnja Alexandrija i osmogodišnja Kyliyah Bain iz američke države Tenesija u petak su se vratile kući žive i zdrave, mada su dvije sedmice nakon nestanka svi već izgubili nadu da će se to dogoditi, pogotovo što se znalo da je otmičar koji ih je odveo naoružan i da je već ubio njihovu majku i sestru. Policija ih je pronašla nakon dvonedjeljne potrage, a otmičar je u trenutku hapšenja izvršio samoubistvo.

Policajcima koji su ih pronašli djevojčice su ispričale da tokom tri posljednja dana nisu ništa jele ni pile, ali pregledom je ustanovljeno da su potpuno zdrave i nepovrijeđene, mada veoma uplašene i umorne.

Razlog zbog kojeg je Adam Mayes (35), porodični prijatelj Bainovih, počinio ovakav zločin zvanično nije poznat, a policija zbog osjetljivosti slučaja nije saopštile ništa što su joj djevojčice ispričale.

Mayesova punica, međutim, tvrdi da je majku i stariju sestru ubio da bi mogao da kidnapuje mlađu djecu, jer je vjerovao da su njih dvije njegove kćerke. Poznato je i da je protiv Mayyesa vođena istraga zbog optužbi za pedofiliju, ali da na kraju nije osuđen. Nijedna od ovih pretpostavki za sad nije zvanično potvrđena, prenosi portal Blic.rs.

Tokom vremena koje je sa djevojčicama proveo Mayes se u jednom trenutku predstavljao kao njihov otac. Stručnjaci vjeruju da je možda upravo to bilo razlog što ih nije ubio, jer “čak i najgori zločinci ljude dijele na one koje vole, one koje ne vole i one do kojih im nije stalo”.

Zločinac se sa otetim djevojčicama krio u šumi, nedaleko od svog doma u Misisipiju, na području na kojem ima dosta lovačkih koliba i sličnih objekata, koje je po svoj prilici koristio kao skrovište.

U trenutnku kada ih je policija uočila, Mayes i obje djevojčice su ležali licem na dole, oko 100 m iza jedne crkve u Memfisu, a kada mu je naređeno da ustane sa podignutim rukama, otmičar je klekao, potegao pištolj i opalio metak sebi u glavu.

Nakon toga su ustale i obje devojčice, prema policijskoj procjeni “realtivno mirne i sa velikim olakšanjem”, a starija je rekla mlađoj: “Sad možemo da idemo kući”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.