Komšić podnio ostavke na sve funkcije u SDP-u!

21:36 Na hrvatskom portalu “Net.hr” forumaši likuju zbog novonastale situacije. Uz uobičajene osude što je iz Sarajeva, a ne recimo iz Gruda, potencira se raskol u SDP-u.

“Problemi su u Mostaru i Bihaću. Bit će i fizičkog obračuna. Jedno je sigurno, nakon ovoga ništa više u SDP-u neće biti isto”, smatra “generalissimus”.

21:25 Trenutno se špekuliše da će član Predsjedništva BiH sutra sazvati varednu press-konferenciju na kojoj će javnosti obrazložiti svoju odluku.

21:22  “Večernji list” prenosi kako se Komšić nije slagao sa politikom SDP-a prema kojoj je najvažnije odluke donosio jako “uski krug ljudi”. Pod “uskim krugom” ljudi koji odlučuju Komšić je navodno mislio na ministra Damira Hadžića i čovjeka koji slovi za “sivu eminenciju stranke” Marina Ivaniševića.

“On kao dopredsjednik ove stranke nije bio dio procesa u kojima je po svojoj dužnosti morao sudjelovati”.

21:20 Svi hrvatski mediji sa posebnom pažnjom, ali i u rekordnom vremenu, prenijeli su vijest o Komšićevoj odluci.

21:08 Na blogu Željka Komšića nema informacije o ostavci. Posljednji upadate na stranici zabilježen je 26.02.2010. godine što znači da je ona već odavno neaktivna.

21:03 Komšić se 2006. godine kandidirao za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda nakon čega je izabran sa 116.062 glasa. Dužnost je počeo obavljati u oktobru 2006. godine kao najmlađi izabrani član Predsjedništva BiH u historiji.

Na izborima 2010. godine Komšić je ponovo izabran za člana Predsjedništva BiH sa osvojenih 337.065 glasova.

20:45 Pojedini mediji špekulišu da će Komšić, i pored ostavke na sve fukncije, ipak ostati član SDP-a? Ne treba naglašavati da je Komšić prvi član Predsjedništva BiH koji je od Deytona dao ostavku na sve funkcije u vrijeme dok mu još traje mandat.

20:33 Vijest o Komšićevoj ostavci, koju smo prvi objavili, emitovala je većina radio i TV stanica u BiH.

20:26  Jedna od posljednjih “trzavica” navodno je izazvala odluka da se da podrška ministru inostarnih poslova Srbije Vuku Jeremiću za jednu od funkcija u UN. Komšić se ranije negativno izrazio o Jeremićevoj kandidaturi pa je vijest o ovome “doživio kao vlastito poniženje”.

20:05 Prema nezvaničnim informacijama Komšić ovo planira već duže vrijeme. Član Predsjedništva BiH je, navodno, u razgovoru sa svojim saradnicima izrazio neslaganje s politikom koja se trenutno vodi SDP?!

19:44 Član Predsjedništva BiH Željko Komšić danas tačno u 15.08 sati iznenada je podnio ostavku na sve funkcije u Socijaldemokratskoj partiji (SPD), saznaje “Dnevni avaz”.

Komšić je do sada bio potpredsjednik SDP-a i član stranačkog Predsjedništva.

Kako saznajemo, Komšić je ostavku podnio predsjedniku SDP-a Zlatku Lagumdžiji, predsjedniku Glavnog odbora ove stranke Svetozaru Pudariću i generalnom sekretaru Nerminu Nikšiću.

Pudarić, koji se nalazi na Izbornoj konferenciji SDP-a USK u Bihaću, našem dopisniku je rekao kako ne može potvrditi informaciju o Komšićevoj ostavci.

Ovu našu informaciju, čija tačnost je potvrđena, danas u SDP-u niko nije zvanično komentarisao.

Izvor: Dnevni Avaz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.