Kosovo sa fusnotom u Beogradu?

Direktor Kosovske fondacije za civilno društvo Taulant Hodžaj biće prvi Albanac s Kosova koji će u Beogradu nastupiti uz natpis “Kosovo”, sa fusnotom.

Vlada Srbije uputila je po prvi put od postizanja dogovora o regionalnom predstavljanju Kosova, poziv predstavniku Prištine na forum “Partnerstvo za promjene: civilno društvo i vladine institucije zapadnog Balkana i Turske”, koju danas otvara premijer Mirko Cvetković.

Ispred mjesta na kojem će sjediti Hodžaj nalaziće se tabla na kojoj će pisati “Kosovo” sa zvjezdicom. U fusnoti biće navedeno sljedeće: “bez prejudiciranja stavova o statusu iu skladu sa Rezolucijom 1244 Vijeća sigurnosti UN i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o kosovskoj deklaraciji o nezavisnosti”, kako je to i dogovoreno u Bruxellesu krajem veljače.

Osim predstavnika Kosova (sa zvjezdicom) na konferenciji je planirano sudjelovanje predstavnika vladinih institucija i nevladinih organizacija iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Crne Gore, Makedonije, Mađarske, Albanije i Turske, a nazočnima će se obratiti i šef izaslanstva EU u Srbiji Vensan Dežer i veleposlanik Velike Britanije Michael Davenport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.