Kosovski Caritas sperman da pomogne farmerima Župe i Podgora

Da je posvećenost zastupnika u Kosovskom parlamentu, Rasima Demirija i Dude Balje, vrlo ozbiljna u iznalaženju puteva do radnih mjesta,  prilog tome je i današnji sastanak farmera Župe i Podgora sa zvaničnikom kosovskog Caritas-a Valentinom Nuaijem, koji posluje u  suradnji sa belgijskim Caritas-om.

Ovim povodom je  u prostorijama Demokratske stranke Bošnjaka u Prizrenu, 35 farmera iz Župe i Podgora popunilo aplikacije koje će specijana komisija Caritas-a razmotriti u dodijeljivanju mini grantova.

„Predstavnik Caritas-a nas je upoznao da je župskim i podgoprskim farmerima spreman pomoći u dodijeljivanju raznih mašina za preradu mlijeka, mliječnih i suhomesnatih proizvoda; muzilice, freze, miksere i druge, te i mašine za proizvodnju meda i voska“, kazao je Avdo Fazli, predsjednik Udruženja farmera Župe i Podgora.

Inače je i ovaj sastanak bio jedan u nizu, u poslijednim mjesecima, koji se odvijao pod pokroviteljstvom zastupnika Demirija i Baljejeve u suradnji sa bošnjačkim Udruženjem farmera Župe i Podgora. Njihova posvećenost razvoju stočarstva i proizvodnji mesa, mlijeka, meda i sve što je vezano za ovu granu, osobito mesnih i mliječnih proizvoda, zainteresira sve veći broj pojedinaca iz ovih krajeva.

Raif  Kasi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.