Kurti: Ne želim da zaustavim građane koji hoće da protestuju

Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti rekao je danas novinarima da protesti pristalica Samoopredeljenja neće prestati uprkos pandemiji koronavirusa, prenosi Lajajmi.

“Ne mogu ih zaustaviti i ne želim da sprečim građane da iskažu svoje mišljenje. Kao vlada, pozvani smo da garantujemo slobodu izražavanja. Odluke ministarstva moraju se sprovoditi jer smo u vremenu pandemije. Ne mogu da pratim društvene mreže”, rekao je Kurti.

Ljajmi piše da je “pokušavajući da se opravda Kurti rekao da protest nisu organizovali aktivisti Pokreta Samoopredeljenje”.

Međutim, kada je novinarka potvrdila Kurtiju da su upravo članovi i odbornici PS organizovali protest u vreme pandemije, njegov odgovor se promenio.

“Nisam diktatorski predsednik koji članovima govori šta treba da rade. Naša stranka je najdemokratskija u zemlji. Ima međunarodnih organizacija koje su našu stranku ocenile demokratskom. Stav PS prezentuju Glavni odbor, predsednik i Predsedništvo. Imamo 50.000 članova, ako se bavim onim što svaki aktivista kaže, ne bih imao vremena da budem premijer”, rekao je Kurti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.