Lionel Messi suspendovan na tri mjeseca

Sedam dana nakon što je Lionel Messi dobio jednu utakmicu suspenzije i novčanu kaznu od 1500 dolara za crveni karton na utakmici za treće mjesto na Copa Americi protiv Čilea, stigla je i ona ozbiljnija kazna za verbalni ispad nakon polufinalnog poraza od Brazila.

CONMEBOL, krovna južnoamerička nogometna organizacija, kasno sinoć objavio je kako je Messi suspendovan na tri mjeseca i globljen s 50.000 dolara.

Kazneni period počinje već danas, što znači da će Argentinac zbog nje propustiti samo tri prijateljske utakmice argentinske reprezentacije, protiv Čilea, Meksika i Njemačke. Dakle, kazna neće zagaziti u početak kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022., iako će Messi preskočiti prvu utakmicu zbog ranije izrečene kazne za crveni karton.

Podsjetimo, Messi je nakon poraza Argentine od Brazila u polufinalu ovogodišnje Copa Americe rekao da je CONMEBOL korumpiran te da se ionako unaprijed zna da Brazilci moraju osvojiti to takmičenje.

Kalkulisalo se i u puno težoj suspenziji, čak na dvije godine, a ona bi značila da Leo neće igrati na idućem izdanju Copa Americe, kao ni u dobrom dijelu kvalifikacija za SP u Kataru.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana