Ljekari se bore za Nusretov život nakon što je ubio gazdu

Ljekari iz UKC Tuzla i dalje se bore za život taksiste Nusreta Jahića, koji je u petak popodne u tuzlanskoj Fočanskoj ulici ubio Elvira Tirića (42), a teže ranio njegovu nevjenčanu suprugu Eldinu Omerćajić.

Jahić je, nakon što je dobio otkaz u preduzeću “Euro taxi”, ubio Tirića, zapalio mu kuću te teško ranio nevjenčanu suprugu. Potom je sebi pucao u glavu.

“Zdravstveno stanje pacijenta N.J. je i dalje teško, dok se pacijentica E.O. polako oporavlja”, rekli su nam danas  u UKC Tuzla.

Mnogo je spekulacija zbog čega se Jahić odlučio na krvavi obračun. Radnici “Euro taxija”, sa kojima smo razgovarali, tvrde kako je njihov bivši kolega otkaz dobio jer je na posao dolazio u vidno alkoholisanom stanju.

“Putnike je prevozio pijan, a Elvir to nije mogao tolerisati. Elvir je bio čovjek koji nije dao na svoje, a mi imamo obavezu da ubuduće vodimo računa o njegovoj djeci i supruzi”, kazali su nam radnici.

Iza Elvira Tirića ostalo je troje djece i supruga. Tuga u Fočanskoj ulici ne jenjava, a porodicu Tirić obilaze mnogobrojni prijatelji i poznanici. Inače, u Tirićevoj kući živi i porodica Jasmina Alića, a njegovu suprugu i novorođenče spasili su iz vatrene stihije pripadnici Jedinice za posebne namjene MUP-a TK. U petak je kod šestorice službenika ustanovljeno trovanje karbon-monoksidom, ali im je brzo ukazana ljekarska pomoć.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.