Lopovi ukrali zlatni WC vrijedan 5 miliona dolara iz britanske palate Blenheim

Lopovi su ukrali zlatni WC od 18 karatnog zlata iz britanske pala─Źe Blenheim, gdje je WC bio smje┼íten u sklopu izlo┼żbe, rekla je policija u subotu.

Toalet, ─Źija se vrijednost procjenjuje na vi┼íe od pet milijuna dolara, bio je dio izlo┼żbe posve─çene talijanskom konceptualnom umjetniku Mauriziju Cattelanu, koja je otvorena prije dva dana u dvorcu Blenheim, udaljenom 96 kilometara zapadno od Londona.

WC nazvan “Amerika” prethodno je bio izlo┼żen u njujor┼íkom muzeju Guggenheim, gdje ga je vidjelo preko 100 tisu─ça ljudi.

Lopovi su s najmanje dva vozila provalili u pala─Źu, rodno mjesto Winstona Churchilla, te su ukrali WC, ne┼íto prije 5 sati ujutro, rekla je lokalna policija.

“Budu─çi da je toalet bio spojen s gra─Ĺevinom, uzrokovana je velika ┼íteta i poplava”, kazao je inspektor Jess Milne u javnom obra─çanju.

Policija je kazala da je uhitila ┼íezdeset┼íestogodi┼ínjeg mu┼íkarca, ali nisu prona┼íli umjetninu. Iz pala─Źe Blenheim rekli su da su tu┼żni zbog gubitka “dragocjene” umjetnine.

Izlo┼żba ─çe ponovno biti otvorena za javnost u nedjelju.

Prošle godine, kada je WC bio u Guggenheimu, Washington Post je prenio da je Donald Trump odbio prijedlog muzeja da privremeno, za osobnu upotrebu, ugradi toalet u Bijeloj kući.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana

´╗┐