Lovci pronašli tijelo nestalog profesora Sulejmana Redžića

Na magistralnom putu Sarajevo – Pale u blizini tunela Čeljigovići, na širem lokalitetu Lapišnice, u koritu rijeke Miljacke danas je pronađeno tijelo nepoznatog muškarca. Sumnja se da je riječ o nestalom profesoru Sulejmanu Redžiću.

Portparol MUPKS-a Irfan Nefić potvrdio je da su danas oko 12.50 lovci obavijestili Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo da su uočili beživotno tijelo nepoznatog muškarca.

Na lice mjesta upućeni su policijski službenici PS Stari Grad Sarajevo i potvrdili tačnost informacije.

S obzirom da je navedeni lokalitet u nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, o istom je obaviješten CJB Istočno Sarajevo radi daljeg postupanja.

Tijelo se nalazi 200 metara ispod litice na nepristupačnom terenu. Do mjesta gdje se nalazi tijelo silazi se 45 minuta šumskim i stjenovitim terenom.

Uviđaj vrši tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo Mirza Hukeljić. Na terenu je veliki broj policijaca iz Istočnog Sarajeva,MUP-a Kantona Sarajevo, istražitelja, vještak sudske medicine Hamza Žujo, te pripadnici Gorske službe spasavanja Jahorina.

Podsjetimo, akademik Redžić nestao je 7. januara, a u potrazi su, pored ostalih, bili uključeni Jedinica za specijalističku podršku MUP KS-a, pripadnici Prve policijske uprave i rendžeri Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.