Majka prodala tri kćerke u BiH

majka0206 1U rasvjetljavanju slučaja zatočeništva Betine Siger u selu Karavlasi kod Kalesije mogle bi da pomognu informacije koje se pojavljuju o njenoj majci Kristini Siger. Ova pedesetpetogodišnja Njemica ima devetoro djece, a Betina je najmlađa. Njena rodbina tvrdi da su kćerke takođe završile u drugim državama, najviše u BiH, kod nepoznatih ljudi. Navodno je dobijala novac ako ih “za papire” uda.
Njena rodbina u Njemačkoj tvrdi da ništa ne zna o još jednom ženskom djetetu – Anet (35), koju je majka Kristina natjerala da se uda za jednog Bosanca.

Na pitanje šta je sa njom, od Kristine godinama dobijaju odgovor da je mrtva. Rođacima je rekla da tri godine sa njom nema kontakt.

Sedam dana nakon što je u BH medijima obijelodanjena stravična priča iz kalesijskog sela i iznesen samo deo mučnog života devetnaestogodišnje Njemice, u javnosti se pojavio i njen brat, a Kristinin sin Hans (38).

Priča da je majka Betinu prije osam godina odvela iz mjesta Sangerhausen (Sachsen-Anhalt) u BiH i predala bračnom paru Marinković.

Ubrzo je članovima porodice Marinković “na udaju” ponudila još tri kćerke. Na taj način su rođaci bračnog para Slavojke i Milenka Marinkovića mogli dobiti željenu dozvolu za rad i život u Njemačkoj.

On tvrdi da je njihova majka Kristina alkoholičarka koja je djecu zapostavljala.

– Godinama sam i ja doživljavao poniženje. Ona uopšte ne zna šta je ljubav. Kada sam imao četiri godine, mene i brata je odvela socijalna služba u prihvatilište, a onda su nas predali babi i djedu. Tjerala nas je da krademo alkohol u supermarketima. Tukla nas je sa svačim, čak i bičem, svaki dan. Prije nego što bi došli ljudi iz socijalne službe, sve bi pospremila. Trebali su, a nisu vidjeli naše modrice po cijelom tijelu – priča Hans.

On tvrdi da je Kristina upoznala Milenka Marinkovića 1999. godine u jednoj krčmi u Sangerhausenu i da su bili “kolege za opijanje”. Kaže da je već znao da Milenko ima puno braće i rođaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.