McLaren izgleda dobro

Sebastian Vettel u drugu sezonu zaredom ulazi kao svjetski prvak. Uspije li i 2012. završiti na vrhu pridružit će se Juanu Manuelu Fangiu i Michaelu Schumacheru kojima je jedinima do sada uspjelo osvojiti tri uzastopne titule.

Njemački vozač priznao je da je rano za prave procjene i da se ne može sasvim precizno suditi na temelju testiranja, ali smatra da su rivali iz McLarena napravili dobar posao sa svojim novim bolidom MP4-27.

“Nisam vidio sva vremena, uspio sam samo nakratko pogledati Lewisova vremena i čine mi se dosta zanimljiva. McLaren izgleda dobro”, izjavio je Vettel. “U ovom trenutku ne možemo pričati o poretku u prvenstvu. Svaka momčad ulazi u novu sezonu kako bi nadmašila prošlogodišnju, a kraj sezone je jako daleko”, dodao je.

“Ne znam kakvi su trenutno drugi bolidi. Imam dobar osjećaj u svom bolidu, ali je li to dovoljno dobro u ovom trenutku ne možemo znati. McLaren mi se čini vrlo kompetitivan. Mislim da im do sada cilj nije bio odvoziti jedan brzi krug, nego su se posvetili vožnji većeg broja krugova. Mogli bi biti vrlo snažni na početku sezone”, smatra Sebastian.

Osim McLarena, Vettel kaže da ga je u Jerezu jako ugodno iznenadio Lotus koji se u Barceloni našao u problemima te je bio prisiljen prekinuti testiranje. Koliko će ih to koštati u pripremi sezone pokazat će prve utrke.

Vettel se na kraju osvrnuo i na drugu momčad koja se sprema za napad na njegovu titulu: “Ferrari je za sada velika tajna. Nitko ne zna jesu li jako dobri ili su jako loši. Međutim, ne znam ni što drugi misle o nama tako da nam preostaje jedino čekati i vidjeti što će donijeti početak sezone.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.