Mersad Gušić dobio posao u KULT-u

Da tračak nade za bolju budućnost mladih zaista postoji, ali da je za to neophodan trud, zalaganje i dosjetljivost dokazao je Mersad Gušić.

“Cijenimo hrabrost Mersada Gušića da na ovaj način skrene pažnju na probleme mladih u BiH te smo odlučili ponuditi mu plaćeni probni angažman u njegovoj struci i ga zadržati u timu ako pokaže znanje”, kazao je Muamer Logo, glasnogovornik KULT-a.

Gušić je završio studij sociologije pri Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. Tokom i nakon studija, volontirao je u više organizacija i stoga vjeruje da će znati iskoristiti poslovnu priliku koja mu je pružena.

“Ponuđen mi je jednomjesečni plaćeni probni rad, a na meni je da se dalje pokažem. Iskreno, nisam očekivao da će se bilo ko javiti i ponuditi mi posao, a još manje posao u struci. Zahvaljujem se redakciji Klix.ba i Institutu za razvoj mladih KULT”, istakao je Gušić.

Iz Instituta za razvoj su istakli da su spremni Gušiću pružiti dodatna znanja i vještine u timskom radu, društvenom aktivitzmu, javnom zagovaranju i o drugim temama o kojima se nedovoljno govori u formalnom obrazovanju. Također, bit će angažiran u procesu donošenja zakona o volontiranju FBiH, koji je usvojen u Nacrtu i za koji se spremaju javne rasprave.

Gušić je objavom oglasa o prodaji diplome uspio skrenuti pažnju na najveći problem mladih u BiH – nezaposlenost. Tekst objavljen na portalu Klix.ba izazvao je brojne rasprave među mladima, a priču o njemu objavili su nakon toga svi značajniji mediji u BiH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.