Mesić: Nema promjene granica na Balkanu

Mesić je ove komentare iznio  danas nakon sastanka održanog s gospodinom Hajredinom Kući, bivši hrvatski predsjednik nije davao nikakve izjave za medije nakon sastanka.

Stjepan Mesić, koji je poznat po svojim izjavama u prilog neovisnosti, tijekom posjete  Kosovu, komentirao je nedavni razvoj događaja u vezi suglasnosti  Kosova o regionalnoj zastupljenosti te ga ocjenio kao jako pozitivno.Rekao je da je to korak naprijed.

“Mislim da je ovo prvi korak, sljedeći korak će se nastaviti i nakon njega. Srbija nije dužana priznati Kosovo, ali Srbija bi trebala omogućiti da čitava regija funkcioniše, tako da ljudi nemaju granice i prepreke i da se slobodno može odvijati transport robe.Na taj način regija će biti funkcionalna u svim aspektima “, rekao je Mesić.

No, s obzirom na ono što se u maju govorilo  o promjeni granica na Balkanu,  Mesić je kazao da je to iluzija pojedinih političara

Mesić je slučaj sjevera Kosova uporedio  slučajem okupacije dijela Hrvatske od Srba. “Mi smo reagirali na različite načine. Prvo smo pokušali reagirati kad je četvrtina Hrvatske bila okupiranao kroz dijalog, ali to nije  dalo rezultata.tako da smo morali  poduzeti vojnu akciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.