Mezoterapija za lice i tijelo – Blistava i mlada koža uz bezbolan estetski tretman

Popularnost estetskih tretmana raste iz dana u dan, paralelno sa razvojem industrije lepote. Trendovi su celu oblast estetskih korekcija sa plastične hirurgije skrenuli u smeru neinvazivnih zahvata i zbog toga se mnogi sve smelije odlučuju da priušte sebi tretmane nege kože lica i tela, znajući da ih tretiraju prirodnim sastojcima i dubinski hrane. Jedan od takvih tretmana je i mezoterapija kojom na bezbolan način dolazimo do blIstave i mlade kože. Ako se dvoumite da li da se podvrgnete ovom tretmanu, otkrivamo vam sve što treba da znate o njemu.

Šta je mezoterapija

Mezoterapija je procedura otkrivena još u dvadesetom veku, koja je sa godinama evoluirala u jednu od najefikasnijih neinvazivnih estetskih procedura. Francuska Medicinska Akademija priznala ju je i za važan deo tradicionalne medicine. Mezoterapija se sastoji od mezoterapeutskih koktela i mikroiglica kojima se kokteli injektuju u mezoderm kože. Mezoterapeutski kokteli mogu da sadrže hijaluronsku kiselinu, kolagen, aminokiseline, multivitamine (A,E,C.D), komplekse vitamina B, minerale i razne druge supstance, a o sadržaju koktela odlučuje profesionalac u zavisnosti od regije kože u koju se ubrizgava, tipa kože i njenih specifičnih potreba.

Kakva nas procedura čeka

Kada stručnjak odredi koji nam je miks sastojaka potreban u mezoterapeutskom koktelu, pristupa se ubrizgavanju određene doze. Proces mezoterapije ne boli, a to se obezbeđuje anestezijom. Lokalna anestezija se aplikuje na ciljano područje kože u formi kreme, i ostavi se da deluje oko pola sata. Kada anestezija ostavi svoj efekat, sledi ubrizgavanje koktela mikroiglicama u mikrocirkulaciju kože. Ovako se sve aktivne supstance iz koktela dopremaju u krv. Krv obogaćena koktelom deluje na kožu antiupalno i antioksidativno i luče se kolagen i elastin. Tretman traje oko pola sata do 45 minuta.

Kakav je proces oporavka

Kako je mezoterapija neinvazivna procedura, ona prolazi gotovo bezbolno i odmah posle samog tretmana možemo se vratiti svojim redovnim svakodnevnim aktivnostima. Ne zahteva nikakav period oporavka sem što se u pojedinim slučajevima na licu može javiti blago crvenilo u trajanju od jednog do dva dana. Mezoterapija je najefikasnija ako se radi u 5 do 6 ponavljanja, i permanentne željene efekte uglavnom dobijamo za oko godinu dana.

Kakve rezultate očekivati

Mezoterapija je kozmetički zahvat koji se na neinvazivan način može primeniti na različitim regijama lica i tela. Gdegod da osećamo potrebu da kožu učinimo glatkijom, smanjimo pigmentacije, otoke, bore i druge linije na telu poput strija, možemo ciljano ubrizgavati mezoterapeutske koktele za sigurno dobre rezultate. Gubitak sjaja kože jedan je od prvih i najčešćih razloga zašto se mnogi odlučuju za mezoterapiju. Ovaj tretman primenjiv je i blagotvoran i kod različitih nepravilnosti u lučenju sebuma, pa se različiti kokteli primenjuju kod suve i dehidrirane kože, a sa druge strane možemo tretirati i masnu kožu, sklonu nastanku akni. Sa starenjem kože dolazi do gubitka tonusa i elastičnosti, a pravi miks koktela vraća našu kožu u njeno staro, mladalačko stanje. Fine linije postaju značajno manje vidljive nakon mezoterapeutskih koktela, a otoci oko očiju i tamni kolutovi praktično nestaju. Manje je poznato da se mezoterapija primenjuje i na kosi, posebno ako imamo proređenu i krtu kosu. Hraneći teme glave vraćamo kosi željeni sjaj. Ovaj kozmetički zahvat je mnogima omiljen i zbog toga što ne može da proizvede neželjene efekte.

Ove godine, kada zbog zatvorenih granica mnogi od nas neće otići na more, možemo računati i na uštedu novca. Upravo zbog toga, nije loše preusmeriti ga na ulaganje u sebe, poput tretmana mezoterapijom, koje će nam se sigurno vratiti tonusom kože kakav želimo, podmlađivanjem i povraćenim ili podignutim nivoom samopouzdanja. Pri odabiru tretmana, pažljivo birajte klinike i laser centre u koje se upućujete kako biste osigurali najbolje moguće rezultate do kojih se dolazi uz pomoć pouzdanih stručnjaka sa godinama iskustva i ovoj oblasti.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook