Milioni se zaklinju u ovaj trik za mršavljenje

“Za to je potrebno nekoliko sekundi, uvijek to uradim dok jedem, i gotovo. Ne moram da pamtim šta sam jela. Mislim da bih se ugojila čim bih to prestala da radim, zato mi je važno da sve ubilježim – ne da bih sebe ograničavala, već da bih bila svjesna šta radim. To je moj način da budem iskrena prema sebi,” kaže Sara.

Već godinama unazad, nutricionisti preporučuje da vodimo dnevnik o ishrani. “Zapisivanje namirnica koje jedete i sagledavanje šta to zapravo jedete je najbolja stvar koju možete da uradite ako želite zdravo da skinete kilograme,” kaže dr Kristina Artur.

Ovu tvrdnju podržale su brojne studije, čiji su rezultati pokazali da ljudi koji (bilo gdje) zapisuju šta jedu, brže i lakše smršaju.

Zahvaljujući brojnim aplikacijama, sada nam je lakše da bilo gdje, u bilo kom trenutku upišemo šta jedemo. “Praćenje unosa namirnica i vježbanja nam pomaže da budemo svjesni toga šta unosimo u svoj organizam i koliko smo zaista fizički aktivni,” kaže dr Artur. “To nam pomaže da se suočimo sa realnošću, sa objektivnim podacima.”

Probajte, nemate šta da izgubite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.