MINIJATURNOM KAMEROM TAJNO SNIMALI LJUDE KOJI SU PODIZALI NOVAC! Otkriveno kako su Romana i Filip pustošili bankomate!

Autsralijski mediji ne prestaju da pišu o pjevačici Romani Panić, a sada su iznijeli nove detalje pljačke koju su izvršili ona i njen partner Filip Mrkajić.

Agent za nekretnine nadgledao je danima bankomate, a potom sa hirurškom maskom na licu postavljao na njih uređaje koji su izgledali kao originalni dijelovi bankomata.

Minijaturna kamera koju su postavili iznad bankomata snimala je zvuk i video i prikupljala informacije o korisničkim PIN-ovima dok su oni podizali novac.

Takođe su na čitač kartica gdje korisnik ubacuje svoju platnu karticu, postavili dodatak sa magnetnom trakom koji je “hvatao” brojeve kartica.

Tako da, kada korisnik dođe na bankomat i ubaci karticu kako bi podigao novac, Filip i Romana su putem magnetnog čitača očitali broj njegove kartice, a putem kamere su vidjeli pin koji unosi. Potom prevaranti obično naprave duplikat žrtvine kartice, koju kasnije obično koriste za plaćanje robe po radnjama, buticima, rerstoranima i u hotelima, a manje za direktno podizanje novca jer je rizičnije. Takođe, dulikat karticama često se plaća i onlajn kupovina.

Kako se navodi u tamošnjim medijima, kamera koja je postavljena na bankomatu u naselju Cannon Hill snimala je i korisnike i po osam sati dnevno. Suma koju su nezakonito prisvojili Romana i Filip nije poznata, ali su prilikom pretresa njihovog stana u australijskom gradu policajci pronašli 23.500 australijskih dolara, odnosno 14.500 evra. Taj novac im je oduzet, iako nema dokaza da je on pribavljen pljačkom.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana