MIP Kosova ponavlja: Gana nije povukla priznanje Kosova

Ministarstvo spoljnih poslova Kosava u saopštenju tvrdi da Gana nije povukla priznanje nezavisnosti Kosova.

Kako se navodi u saop┼ítenju, Ministarstvo spoljnih poslova Kosova odr┼żava redovnu komunikaciju sa ambasadama Gane ┼íirom sveta i nijedno od tih diplomatskih predstavni┼ítva nema informaciju o navodima srpskog ministra spoljnih poslova Ivice Da─Źic╠üa da je Gana povukla priznanje Kosova.

MIP Kosova ka┼że i da je iznena─Ĺujuc╠üe kako neki mediji prenose la┼żi koje slu┼że srpskim institucijama i na taj na─Źin nanose ┼ítetu Kosovu i njenim gra─Ĺanima.

“Novinari treba da imaju sposobnost da razumeju ozbiljnost diplomatske borbe sa kojima se suo─Źava Republika Kosovo, tako da u ovom trenutku moraju biti mnogo pa┼żljiviji i profesionalniji, kako ne bi postali plen srpske propagande zvani─Źnog BeogradaÔÇŁ, navodi se u saop┼ítenju.

Ministarstvo spoljnih poslova Kosova je pozvalo i sve medije na Kosovu i u inostranstvu da provere vesti o Kosovu koje se pišu u Srbiji.

U saop┼ítenju se zaklju─Źuje da Da─Źi─ç lobira preko sumnjivih osoba sa kriminalnom pro┼ílo┼í─çu i na taj na─Źin direktno uti─Źe na mirovnu politiku izme─Ĺu Kosova i Srbije.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana

´╗┐