Mourinho: Opet ću osvojiti Ligu prvaka

Portugalac Jose Mourinho, trener Real Madrida, u subotu je proslavio 50. rođendan. Talijansku televiziju Rai počastio je s intervjuom u kojem je progovorio o raznim temama.

Liga prvaka

“Mislim da ću je opet osvojiti u nekom trenutku. Ne znam hoće li to biti u Real Madridu i hoću li to napraviti ove sezone, jer je takmičenje vrlo tijesno ove sezone. Ali, uzet ću i treći naslov u Ligi prvaka. Definitivno ne mogu reći da ću to napraviti ove sezone, ali u sljedećih 15 ili 20 godina hoću”.

Kaka i AC Milan

“Iznad svega ostaloga, najvažnije je da Kaka bude sretan. Najbolji trenuci njegove karijere bili su u Milanu. Iz ovih ili onih razloga, u Real Madridu nismo vidjeli onog starog Kaku iz Milana. U Milanu, on je u svom prirodnom okruženju gdje djeluje najbolje. Za njega bi povratak u taj klub bio dobra solucija, ali on je igrač Ral Madrida”.

Pedeset godina

“Vrijeme je prošlo vrlo brzo. Ali, imam li 49 ili 51 godinu, zapravo je svejedno. Nije velika razlika. To je lijepa brojka i trenutak u kojem pogledate unazad i analizirate sve što vam se dogodilo u životu. Imam osjećaj da mi je ostalo još 20 godina u nogometu. Puno je stvari koje još mogu učiniti. Povratak u Inter, Milano? To bi mogla biti jedna od njih, zašto ne?”.

Teški igrači

“Vjerovatno sada očekujete od mene da govorim o Mariju Balotelliju, Ibrahimoviću, Materazziju ili nekom drugom takozvanom emotivnom igraču. Ali, najteži su oni koje ne morate nužno vidjeti, naprosto znate. Balotelli zna biti zabavan. Jednom je stigao u restoran u Milanovom dresu. Možda je to njegov klub, a možda je to ipak Inter. U tom slučaju mu potpis za Milan i ne bi bio najbolji potez”.

Zanimanje Milana

“Ja sam konstantno okružen s glasinama. Kada bih stalno odgovarao na njih, ne bih imao vremena ništa drugo raditi. To je samo glasina. Ljudi znaju da sam ja navijač Intera. Od Milana nisam dobio nikakvu ponudu”.

Osvajanje Lige prvaka s Interom

“To je možda najugodniji trofej koji sam osvojio, uz pobjedu nad Barcelonom, ali naslov državnog prvaka s Real Madridom je također važan, kao i Liga prvaka s Portom, engleski naslov s Chelseajem. Ali, osvajanje naslova s Interom, za Interovu porodicu, navijače, predsjednika, za Zanettija i Cordobu, to je bio san koji je teško objasniti. Drago mi je da sam dao svoj mali doprinos da ih sve usrećim”.

Biti Portugalac u Real Madridu

“To je vrlo teško”.

Guardiola u Bayernu

“Nemam posebnih komentara, to je njegov izbor. Je li namjerno odabrao ligu u kojoj nema mene? Ne znam. No, siguran sam da ja neću raditi u Njemačkoj.

Susreti s Manchester Unitedom u Ligi prvaka

“To je izazov, utakmice koje će svijet gledati. Treći put igram protiv Manchester Uniteda u Ligi prvaka. S Portom sam ih dobio, s Interom izgubio”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.