Muftijina tribina: Nezapamćen skup u Tutinu

„Odluka da se kandidujem za predsjednika Republike dovela me u dilemu da li da nastavim sa tribinama ili da idem u kampanju. Ipak, odlučio sam da nastavim sa tribinama, a usputno ću poslati i poruke koje vi očekujete vezano za budućeg predsjednika Srbije.

Ja znam da se mnogima neće lako ili tako brzo naviknuti oči na Mutija, ahmedija i Srbija. Ja želim da dokažem da ono što nosimo u grudima a rezultat je napajanje sa istine i vjere da to donosi opće dobro za muslimane i nemuslimane.

U koliko mi budu dostupni mediji ovih mjesec dana dokazat ću im da jedino ako mene izaberu za predsjednika imaju spasa.“ – kazao je Muftija otpočinjući svoj govor.

Muftija je govorio o programu kojeg će ponuditi građanima, ističući da će to biti jedini originalni program, za razliku od drugih kandidata koji imaju prepisane programe.

Pojedine tačke programa, Muftija je obrazložio detaljno.

„Sve stranke imaju sličan program. Malo priče o Evropi, malo plača o Kosovu i mnogo mnogo  laži. Dakle moj progam nema veze sa takvim programima.“

Obrazlažući kandidaturu Muftija kaže da nije mogao biti toliko zao prema narodu i gledati kako sve propada, imati rješenje a ne ponuditi ga svojim grđanima.

„Nisam pošao od toga da brojim osvojene glasove, i da kažem u koliko osvojim toliko i toliko glasova bit ću zadovoljan a toliko i toliko neću biti zadovoljan. Nisam pošao od te računice.

Ja imam obavezu da prenesem jednu duhovnu moralnost. Šta to znači? To znači da ne sakrijem ono što imam – formulu spasa za.“

U nastavku izlaganja Muftija je govorio i odgovarao na mnogobrojne teme koje se tiču dosadašnjih vlasti te brojnih kriminalnih radnji koje razaraju društvo, neispunjenim obećanjima političara i dr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.