Na dan vjenčanja obukla je vjenčanicu i otišla na grob svog vjerenika: On odavno nije živ, a njihova priča tjera suze (FOTO)

Džesika i njen vjerenik Kendal trebalo je da se vjenčaju 29. septembra, ali je njega 10 mjeseci ranije ubio pijani kolega. Na dan njihovog vjenčanja, ova djevojka je obukla vjenčanicu, okupila zvanice i na Kendalovom grobu odala poštovanje ljubavi svog života.

Kendal je poginuo u novembru prošle godine. Kao vatrogasac bio je na terenu, kada ga je kolima udario kolega, koji je optužen da je vozio pijan.

Džesika je odlučila da dan na koji su planirali da jedno drugom kažu “Da” ipak posveti njima dvoma. U dugoj bijeloj haljini i cvijećem u ruci otišla je, okružena prijateljima i porodicom, na grob svog vjerenika, a potom u park u kome su nesuđeni mladenci željeli da snime svadbene slike.

Umjesto sa njim pod ruku, Džesika je pozirala sa njegovim čizmama, vatrogasnom opremom i ljudima koje su oboje voljeli, a koji su bili tu da je podrže.

Autorka Mendi Knep kaže da nikada nije radila ništa slično, ali da joj je bila čast da učini sve što može, kako bi pomogla Džesiki u njenom bolu.

– Slikala sam fotografije njihove vjeridbe i rezervisali su me za vjenčanje. Nikada ih nisam izbrisala iz kalendara, a nažalost, umjesto svadbe, slikali smo nešto drugo. To je bio dan prepun osjećanja. Svi su se mnogo smijali. Svi su mnogo plakali – rekla je Mendi.

Na jednoj od slika Kendal je u Fotošopu dodat kraj svoje mlade. U opisu slike piše:

– Ona je učinila da slomljeno djeluje prelijepo, a jako nepobjedivo. Hodala je sa težinom svemira na svojim ramenima i učinila da teret djeluje kao krila.

(zivotnisavjetnik.com)

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook