Nađena raskomadana tijela devet ubijenih ljudi na sjeveru Meksika

U gradu Toreon na sjeveru Meksika nađeno je devet ubijenih ljudi, očigledno žrtava novog nasilja vezanog za drogu, a tijela sedmorice od njih su raskomadana, saopćile su meksičke vlasti.

Sedam muških glava i trupova, zajedno s rukama, šakama, nogama i stopalima, pronađena su u crnim plastičnim kesama u kući koja se koristi kao poslovni prostor, prenosi AFP.

Tijela druga dva muškarca, izrešetana mecima, nađena su preksinoć u drugom dijelu ovog industrijskog grada, koji se nalazi u državi Coahuilla.

Vlasti istražuju da li su ova ubistva povezana s obračunima između protivničkih narkokartela.

Predsjednik Enrice Pena Nieto i zvanično je u subotu stupio na dužnost, što označava i povratak na vlast Institucionalne revolucionare partije (PRI), koja je “čeličnom  pesnicom” vladala Meksikom 71 godinu.

Šestogodišnji mandat njegovog prethodnika Felipea Calderona uglavnom će ostati upamćen po vojnoj ofanzivi protiv moćnih narkokartela, u kojoj je najmanje 60.000 Meksikanaca izgubilo život.

Iako je 25 od 37 najtraženijih vođa narko kartela uhapšeno ili ubijeno, oružani obračuni među bandama, obezglavljenja i kidnapovanja su učestala od 2006. godine, a broj ubistava je skoro utrostručen.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook