Najbogatiji čovjek na svijetu u Makedoniji

Meksički medijski i telekomunikacijski magnat i najbogatiji čovjek na svijetu Karlos Slim dolazi u trodnevni posjet Makedoniju. Vlasti u Skoplju namjeravaju Slim ponude učešće u nekoliko energetskih, telekomunikacijskih, rudarskih i hotelijerskih projekata.

Meksički milijarder će se sastati makedonskim premijerom Nikolom Gruevskim i visokim dužnosnicima iz ministarstva gospodarstva, kao i gospodarstvenicima.

Makedonske vlasti namjeravaju razgovarati s Slimom o najvećim državnim projektima, koji bi mogli biti interesantni za neku od mnogobrojnih tvrtki koje Meksikanac posjeduje.

Magazin Forbes proglasio je Carlosa Slima prošle godine najbogatijim čovjekom a njegovo bogatstvo procijenio na 69 milijardi dolara.

Ministar za informacijsko društvo i administraciju Ivo Ivanovski, koji će također prisustvovati sastanku, rekao je da su vlasti te zemlje već predložile nekoliko projekata o kojima će biti više riječi.

“Predložit Slim i njegovim savjetnicima da pregledaju sve projekte. Nadamo se da će neki od njih biti interesantni za njega i njegove kompanije”, istaknuo je Ivanovski.

Slim će privatnim avionom sletjeti na aerodrom “Aleksandar Veliki”, a poduzete su izrazito jake mjere sigurnosti za meksičkog milijardera i njegovu pratnju tijekom čitavog boravka u Makedoniji.

Makedonske vlasti žele i da ne ponove incidente koji su se desili prije nekoliko mjeseci kada je u posjeti toj zemlji boravio katarski emir Hamad bin Kalifa Al Tani.

Pozar

Naime, i pored ogromnih mjera sigurnosti i besprijekorne usluge, prilikom boravka u hotelu “Aleksandar Palas”, pred svečanu večeru je izbio manji požar uzrokovan kratkim spojem na instalacijama.

Incident nije izazvao burnu diplomatsku reakciju, ali će makedonske vlasti sigurno gledati da ovaj put izbjegnu sve eventualne neugodnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.