Najbrži nokaut u historiji: Brutalnim udarcem ga bukvalno izbacio iz ringa! (VIDEO)

Boks je kao plemenita vještina donio mnogo velikih rivalstava i spektakularnih borbi o kojima se priča i desetljećima poslije. Ipak, uvijek je bilo i prljavih igrača, koji nisu birali sredstva kako bi isprovocirali protivnika.

Trash talk, vrijeđanje, pljuvanje i sramno ponašanje. Sve su to bile odlike poljskog boksera Andrewa Golote,koji je tokom čitave karijere bio poznat kao prljav igrač. Niski udarci bili su njegov ”zaštitni znak”, ali mu se to surovo osvetilo 2005. godine, kada je boksovao protiv Lamona Brewstera.

Ova borba u kojoj je Brewster po drugi put branio WBO titulu u teškoj kategoriji, održala se u Chicagu, gdje živi veliki broj Poljaka. To je Golota želio iskoristiti kako bi se dodatno ohrabrio pred borbu.

Napao je prije meča aktuelnog šampiona, želio je da ga ponizi, a to je godinama kasnije i sam Brewster otkrio kada se podsjetio te čuvene borbe u kojoj je oboren svjetski rekord kada je u pitanju najbrži nokaut u teškoj kategoriji.

Brewster je za 52 sekunde tri puta rušio Golotu, a jednom ga je udarcem čak i izbacio iz ringa. Sudija je na kraju bio primoran da prekine borbu.

Amerikanac je odbranio titulu i nakon toga rekao da je borba protiv Golote jedina u kojoj se borio s bijesom u srcu.

– Chicago ima najveću populaciju Poljaka u Americi i Golota je hteo da se ohrabri i da me maltretira. Bilo je trenutaka prije borbe kada je pokušao da skoči na mene i da mi se unese u facu. To me je žestoko iznerviralo, a onda, dok sam išao ka ringu pred borbu, njegovi navijači su počeli da me pljuju.

– Poludio sam! Bio sam toliko bijesan i sve to sam izbacio na Goloti. To je bila jedina borba gdje sam zapravo htio da ubijem protivnika – objasnio je Brewster.

Inače, Brester je najpoznatiji po svojoj pobjedi protiv Wladimira Klitchka iz 2004. godine kada ga je pobijedio tehničkim nokautom u petoj rundi.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook