NAJMOĆNIJA KOSOVARKA UDARILA NA ANU BRNABIĆ: Stavila je na stub srama pred čitavim svijetom

Čitaku je zatim optužila ruskog službenika UNMIK-a Mihaila Krasnošenka da je "koristeći zvanično vozilo UNMIK-a, pomagao podizanje barikada i spriječio da kosovska policija ispuni zadatak". Ona je rekla da je Krasnošenko "donio motornu testeru, kako bi srušio drveće na put i spriječio prolazak kosovske policije".

Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija u Njujorku danas je razmatrao Izveštaj generalnog sekretara UN o radu UNMIK-a.

U fokusu zasjedanja je posljednja akcija kosovskih specijalnih jedinica na sjeveru KiM.

Kada je dobila riječ, diplomatska predstavnica Prištine u SAD Vlora Čitaku je interpretirala izjavu predsjednika Vlade Srbije Ane Brnabić o liderima kosovskih Albanaca, te je obavijestila UN da je Brnabić mislila na građane Kosova!

Čitaku je zatim optužila ruskog službenika UNMIK-a Mihaila Krasnošenka da je “koristeći zvanično vozilo UNMIK-a, pomagao podizanje barikada i spriječio da kosovska policija ispuni zadatak”. Ona je rekla da je Krasnošenko “donio motornu testeru, kako bi srušio drveće na put i spriječio prolazak kosovske policije”.

– Optužbe da kosovske vlasti namjerno targetiraju osoblje UNMIK-a su neshvatljive. Do sada, ni jednom službeniku UN na Kosovu se nije ništa desilo niti je bio meta pretnji ili zastrašivanja – rekla je Čitaku.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana