Napravite sami: 3 napitka od banane koja otapaju masne naslage!

Uprkos uvreženom mišljenju da bi bananu trebalo izbegavati ukoliko želite da izgubite kilograme, ona je jedno od najpoželjnijih sastojaka dijetalnih napitaka i to upravo zahvaljujući kalijumu koji rešava višak vode u telu i vlaknima koja ubrzavaju metabolizam, čineći, zajedno sa drugim otapalicama masti poput lana i spanaća, pravu invaziju na nepoželjne jastučiće.

Banana obiluje kalijumom koji pomaže pri uklanjanju viška vode iz organizma, a jedna banana sadrži čak450 mg ovog elementa.

Osim toga, prirodni šećeri fruktoza, saharoza i glukoza odličan su izvor energije za naše telo, pa konzumirajući bananu prikrivamo lažne osećaje gladi koji nas često dovode do zabranjenih zalogajčića koji su uzročnici masnih jastučića, dok su vlakna kojima banana obiluje ključna u ubrzavanju metabolizma.

Bananu koristimo u dijetalnim napitcima kao bazu kojoj dodajemo prirodne topilice masti poput lanenih semenki, bobičastog voća i spanaća koji, između ostalog, opskrbljuju naše telo svim potrebnim vitaminima i mineralima. Pa, da vidimo o kojim napitcima je reč.

1. Banana napitak sa lanenim semenkama 
Sastojci: 1 pomorandža, 1 banana, 2 kašičice surutke, 2 kašičice lanenih semenki

2. Banana sa bobičastim voćem
Sastojci: 1 banana, 1 kašičica bobičastog voća (borovnica, malina, brusnica), 1 kašičica meda, 1 kašičica đumbira, pola šoljice mlake vode

3. Banana napitak sa spanaćem
Sastojci: 1 banana, 20 gr opranog svežeg spanaća, pola šoljice lajt jogurta, trećina šoljice zobenih pahuljica, 1 kašičica meda

Priprema ovih napitaka ista je za sve vrste, samo je potrebno da sastojke ubacite u blender i izmiksirate. Ove dijetalne, ali pree svega zdrave napitke, konzumirajte ujutro za doručak, jer tada telo najbolje apsorbuje i prepoznaje sastojke koji će u ovom slučaju napraviti pravu invaziju na vaše masne jastučiće nataložene oko struka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.