NASMIJAT ĆETE SE DO SUZA: Kako djecu uspavljuju Bosanci, a kako ostatak bivše Jugoslavije…

Samir je početkom godine privukao pažnju na Balkanu tako što je na harmonici odsvirao najpopularniju božićnu pjesmu, ali na šest načina - onako kako misli da bi to odsvirali Hrvati, Bosanci, Srbi, Crnogorci, Makedonci i Slovenci.

Samir Nurkić nastavlja oduševljavati publiku širom regiona. Harmonika je jedan od onih instrumenata koji su bili i ostali omiljeni podjednako u svakoj od bivših zemalja SFR Jugoslavije. Bez nje nema vjeridba, vjenčanja, krštenja, ukratko, nema veselja.

Harmonikaš Samir Nurkić nastavlja oduševljavati publiku širom regiona. Na svakom nastupu ovaj muzičar, koji je rođen u Zagrebu, a čiji su roditelji porijeklom iz BiH, dobiva gromke aplauze.

Priča o numerama na harmonici i Samirovom izvođenju počela je u februaru ove godine izlaskom viralnog videa na kojem je Nurkić pokazao kako se na Balkanu svira dječija pjesmica “Zvončići”.

Samir Nurkić nastavlja oduševljavati publiku širom regiona i ovaj put na harmonici je demonstrirao kako se uspavljuju djeca na Balkanu. On je dočarao kako roditelji u BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji i Sjevernoj Makedoniji uspavljuju svoju djecu, ali i kako to čine Romi.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana