NATO: Pomoć kosovskim bezbjednjacima

Američki admiral Klingan je tokom razgovara sa predsjednicom Kosova Atifetom Jahjaga rekao da je NATO i dalje opredijeljen da pomogne Kosovu na daljoj stabilizaciji, očuvanju mira i stvaranju sigurne sredine za sve građane Kosova, kaže se u saopštenju.

Klingan je rekao da NATO iz bliza prati kretanja na Kosovu i očekuje da institucije i narod Kosova budu odgovorni kao i do sada i da ne dozvole da se izdvojeni incidenti koriste za postizanje političkih ciljeva i stvaranje klime nesigurnosti i netolerancije.

Predsjednica Jahjaga je rekla da su međunarodne mirovne snage odigrale značajnu ulogu u svim periodima državotvornosti Kosova.

Jahjaga je rekla da je podrška Kfora institucijama Kosova potrebna, posebno u opštinama na sjeveru zemlje, kako bi se prevazišle teškoće sa kojima se Kosovo suočava na sjeveru.

Ona je ocjenila da su napad bombom krajem prošle nedjelje i ubistvo jedne i ranjavanje dvije osobe neprihvatljive. Ona je pozvala na mir kako se ne bi dozvolilo dalje pogoršanje situacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.