NDS: Demant svim političkim subjektima za izgradnju tunela u Restelici

Dana 25.07. 2013. godine na sjednici Skupštine Republike Kosova , Emilija Redžepi, poslanica u Skupštini Kosova, za skupštinskom govornicom iznela je demant svim političkim partijama (DSV i CDU) o izgradnji tunela u Restelici.

U svom obraćanju ona je iznela sljedeće:

Želim samo da se zahvalim Ministarstvu za infrastrukturu što je napokon uspijelo da odvoji finansijska sredstva za rekonstrukciju tunela u Restelici, a time poboljša bezbjednost naših građana.
 
Ovim putem za ovom govornicom u Skupšstini Kosova u prisustvo premijera Hasima Thaçija i ministra za Infrastrukturu Fehmija Mujote, želim da demantujem sve medijske špekulacije koje su ovih dana bile plasirane u javnosti putem medija nacionalne tv RTK na bosanskome jeziku i raznim bošnjačkim web portalima od strane starih i novih političkih partija (DSV i CDU).
 
Sredstva za izgradnju tunela u Restelici izdvojena su samo od ministarstva Infrastrukture a ne od Skupštine Opštine Dragaš, niti od ministarstva Ambijenta, što se može provjeriti iz samog budžeta koga smo danas izglasali, stoji u saopštenju Nove demokratske stranke kojeg potpisuje predsjednica Emilija Redžepi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.