Nestao helikopter sa 14 putnika

helikopterHelikopter sa 14 putnika, među kojima je 11 Južnokorejaca, nestao je u popularnoj turističkoj oblasti Kusko na jugoistoku Perua.

“Mi smo informirani o nestanku helikoptera u području džungle u regiji Kusko i pokrenuli smo potragu”, potvrdio je lokalni policajac za agenciju AFP.

Helikopter je nestao kod Hualahuale i “policijska patrola se uputila u tom smjeru da bi istražila moguće prisilno slijetanje ili nesreću”, dodao je isti izvor.

Četrnaest putnika – 11 Korejaca, dva Austrijanaca i Peruanac i ne zna se je li i koliko bilo članova osoblja, uputili su se iz grada Mazuko u provinciji Madre de Dios sinoć za grad Cusco u istoimenoj susjednoj provinciji.

U blizini Hualahuale, grada oko 4.000 metara nadmorske visine, izgubljena je komunikacija s pilotom, rekao je policijski general Hektor Dulanto, navela je agencija AP.

Zvaničnik južnokorejske ambasade u Limi potvrdio je da u helikopteru nisu bili turisti, već poslovni ljudi i da, za sada, ne može ništa više reći.

Mediji u Seulu su javili, pozivajući se na zvaničnika ministarstva inostranih poslova, da nisu uspjeli stupiti u kontakt s putnicima preko njihovih mobilnih telefona, ali da se nije oglasio ni automatski signal koji ukazuje na pad letjelice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.