Nihad i Melisa u sirijski pakao poveli i petomjesećnu kćerku Sumeju

Tromjesečna je beba, tako, postala najmlađe, ali ne i jedino dijete iz BiH, koje su roditelji zaluđeni obećanjima  radikalnih vehabija, odveli u ratnu zonu, iz koje je do sada izbjeglo preko dva miliona stanovnika.

Uprkos činjenici da je od početka sukoba u proljeće 2011. u Siriji poginulo više od 120.000 ljudi, da se borbene operacije i dalje vode istom žestinom, a ratu ne nazire kraj, sve je više bosananac koji na ratište odlaze zajedno sa svojim porodicama.

Prema uistinu alarmantnim podacima do kojih je došla Slobodna Bosna, broj džihad ratnika koji su na put za Siriju kreću sa suprugama i maloljetnom djecom, naglo je porastao krajem oktobra i početkom novembra.

Prije dva i po mjeseca, poslije „oslobađanja“ grada Azaza, koji se nalazi na sjeveru Sirije (u blizini granice s Turskom), sljedbenici vehabijskog učenja iz BiH, Crne Gore i Srbije proglasili su islamsku državu i počeli novi život po strogim šerijatskim pravilima. Potom su državljani iz BiH dobili kuće prognanih Sirijaca, ali pod uslovom da zasnuju porodicu, nakon čega je nastala prava pomama za mladenkama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.