NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO: UEFA potpuno mijenja format Lige prvaka, od sada će se igrati ovako…

UEFA će u augustu objaviti velike promjene u formatu i načinu igranja Lige prvaka, a španjolske radio stanice COPE i Radio Marca preduhitrile su je

Potpuno nova Liga prvaka kreće u ljeto 2024. Predstavlja očiti ustupak najbogatijim klubovima i jedino što će zadržati iz aktualnog formata je broj momčadi, 32.

Ali one neće biti raspoređene kao do sada – po četiri ekipe u osam skupina, nego osam klubova u četiri grupe.

Tih osam klubova u skupini igrat će dvokružno, dakle 14 kola. Grupu će proći prve četiri momčadi i njih ukupno osam igrat će prvu nokatu rundu, osminu finala nove Lige prvaka.

Šesti i sedmi iz svake skupine igrat će play-out kako bi izbjegli ispadanje u prvi krug eliminacijske faze Europa Lige, dok će se tamo spuštati osma, posljednja momčad svake skupine.

Tako će svake sezone osam klubova (po dva iz svake skupine) ispadati iz Lige prvaka u Europa Ligu.

Ovaj format osmislila je ECA (Udruženje europskih klubova) i bit će predstavljen na sastanku u augustu.

Španjolski novinari, koji su otkrili povijesnu promjenu Lige prvaka dodaju i da je čak sedam od devet njihovih klubova članova ECA-e glasalo protiv (Atletico Madrid, Sevilla, Valencia, Athletic, Villarreal, Real Sociedad i Malaga), dok su za samo Barcelona i Real.

Dodaju i da je vodstvo La Lige protiv novog formata LP-a, kao i vrh engleske Premier League, drugog najjačeg nacionalnog prvenstva u Europi.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana