Nokautirani borac pobrkao lončiće: Probudio se i napao sudiju, misleći da se protiv njega bori (VIDEO)

Sudije u borilačkim poslovima ponekad imaju nezahvalan i opasan posao, a to pokazuje i snimak s jednog manjeg eventa koji je održan proteklog vikenda na otoku Saipan.

Riječ je o Trench Warz 20 priredbi, preciznije o borbi u kojoj su se našli Jesse Joe Mesa i Andres Camacho. Ova priča kreće u trenutku kada je Camacho nokautirao Mesu i to ilegalnim “soccer kickom”. Sudija je odmah prepoznao nedozvoljeni udarac te zaustavio borbu, a nakratko onesviješteni Mesa se zatim pridigao i navalio na, u ovoj situaciji vrlo pribranog sudiju, inače Franka Camacha, također MMA borca.

Mesa je u konačnici upisao pobjedu budući da je njegov protivnik diskvalikovan zbog ilegalnog udarca.

– Imao sam čast biti jedan od sudija na Trench Warz 20 priredbi proteklog vikenda. Imao sam jedno od najboljih iskustava kao sudija i MMA borac. Ovi su likovi odmah nasrnuli jedan na drugog. Uz sav taj adrenalin dogodio se i ilegalni udarac na borcu koji je bio na podu. Obično se borci nakon takvog udarca uhvate za glavu i preuveličavaju bol kako bi došlo do diskvalifikacije protivnika, ali ovaj je napravio baš suprotno – poručio je sudac ovog dvoboja, prenosi Fightsite.hr.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook