Novicki: Kfor ne pregovara, samo informiše

“Kfor nema o čemu da pregovara kada je u pitanju prelazak kamiona nosivosti preko 3,5 tona alternativnim putevima. To se smatra ilegalnim ulaskom na Kosovo”, kazao je Novicki.

Portparol međunarodne vojne misije objasnio je da kamioni preko 3,5 tone mogu ući jedino preko zvaničnog prelaza Brnjak, ponovivši da se ulazak alternativnim putnim pravcima smatra ilegalnim ulaskom u pokrajinu.

Vojnici Kfora ni danas nisu dozvoljavali ulazak vozilima sa robom iz centralne Srbije, čija je nosivost iznad 3,5 tona, alternativnim putem kojim se iznad administrativnog prelaza Brnjak dolazi na sever Kosova. Ovim putem mogu da saobraćaju sva vozila koja sa Kosova i Metohije idu prema centralnoj Srbiji, nakon kontrole koju obave pripadnici Kfora. Francuski vojnici Kfora koji se nalaze u mestu Banje, nadomak administrativnog prelaza Brnjak, danas su vraćali sva vozila iznad 3,5 tona koja su pokušala da ovim putem stignu do Zubinog Potoka.

Od srede, kada je uvedena zabrana ulaska za kamione i ostala vozila nosivosti iznad 3,5 tona, patrola Kfora nalazi se na još jednom mestu na sporednom putu koji zaobilazi prelaz Brnjak, javlja Tanjugov izveštač sa lica mesta.

Vojnici Kfora nisu danas dozvolili Tanjugovoj ekipi da napravi snimke u blizini njihovog punkta na kome obavljaju kontrolu vozila, ali su rekli da vozilima iznad 3,5 tona sa robom koja nije ocarinjena nije dozvoljen ulazak na Kosovo.

Srbi iz Zubinog Potoka i deo njih iz Kosovske Mitrovice koji su ovaj put koristili i za snabdevanje nekim životnim namirnicama, sada to čine tako što u putnička vozila pretovaraju robu pre nego što stignu do vojnika Kfora.

Administrativni prelaz Brnjak, iako je otvoren za saobraćaj, nije funkcionalan, jer lokalni Srbi drže u blokadi magistralni put Ribariće – Zubin Potok u neposrednoj blizini prelaza na terotoriji centralne Srbije. Portparol Kfora Novicki je ranije danas izjavio Tanjugu da se radi o primeni opštih pravila koja važe još od letos za vozila preko 3,5 tona, a prema kojima ta vozila ne treba da koriste alternativne puteve.
“Pošto Kfor nema kapacitete da kontroliše ta vozila na alternativnim pravcima, vojnici kamione vraćaju u Srbiju. Ukoliko kamioni koriste prelaz Brnjak, oni mogu ući na Kosovo”, rekao je Novicki.

On je kazao da Kfor ne može, zbog nedostatka kapaciteta, da kontroliše kamione na alternativnim putevima i da Kfor, kako je dodao, ne vrši carinsku, niti kontrolu robe, već samo da li nose municiju ili drugu opasnu robu.

Novicki je istakao da je samo na administrativnom prelazu moguće obaviti potrebnu kontrolu, jer se na prelazu nalazi i osoblje Euleksa, a i prethodno kamion mora proći kontrolu srpske policije.

“Vozači odlično znaju da nije moguće proći alternativnim putevima kamionima preko 3,5 tona, ali, ipak, pokušavaju”, rekao je Novicki.

Izvor: Tanjug

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.